
علی سلیمی در گفتوگو با تیتر آخر اظهار داشت: ۳۵ درصد جمعیت عشایری استان ایلام با اسکان در مناطق مستعد کشاورزی از چرخه حمایتی امور عشایر خارج شده اند.
وی افزود: از ابتدای برنامه سوم تا پایان برنامه پنجم توسعه ۳۵۰۰ خانوار عشایری کوچرو استان ایلام معادل ۳۵ درصد جمعیت عشایر استان با اسکان در مناطق مستعد کشاورزی از چرخه حمایتی امور عشایر خارج شدهاند.
این مسئول اضافه کرد: یکی از سیاستهایی که امور عشایر دنبال میکند اسکان عشایر داوطلب بهصورت دائم است و در این سیاست تلاش بر ایجاد شغل پایدار و حرکت از دامداری سنتی به دامداری صنعتی با حفظ ساختار عشایر مدنظر است.
مدیرکل امور عشایر ایلام گفت: جمعیت عشایری بعد از اسکان با دریافت کد روستایی بهعنوان روستانشین محسوب میشوند و با دریافت تسهیلات اقدام به اشتغال مولد میکنند.
سلیمی با بیان اینکه برای آبرسانی به عشایر استان سالیانه ۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، گفت: روزانه ۷۲۰ مترمکعب آب مورد نیاز عشایر به وسیله تانکرهای آبرسانی سیار تأمین میشود.
مدیرکل امور عشایر ایلام از افزایش تولید گوشت قرمز توسط عشایر ایلام از هفت هزار و ۹۰۰ تن در سال گذشته به هشت هزار و ۳۰۰ تن در سالجاری خبر داد.
سلیمی افزود: ارائه تسهیلات کم بهره از محل بند (ب) ماده ۵۲، و تسهیلات قانون الحاق ۲ ماده ۱۰ و ۱۲ بحران و همچنین اعتبارات اشتغال روستائیان و عشایر علاوه بر افزایش تولیدات سبب رونق محصولات عشایر نیز شده است.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون بیش از ۵ هزار خانوار عشایری استان ایلام از این تسهیلات استفاده کردهاند، گفت: در سنوات گذشته تسهیلات بسیار خوبی در راستای افزایش راندمان تولید و بهره وری بیشتر به عشایر ارائه شده و از طریق سامانه کارا نیز نزدیک به ۲۱ میلیارد تومان تسهیلات به عشایر ایلام در راستای توانمندسازی پرداخت شده است.
سلیمی اظهار داشت: در استان ایلام ۹ هزار و ۷۳۶ خانوار با جمعیتی ۶۰ هزار نفر در قالب ۱۲ ایل و ۳۲ طایفه مستقل در ۹۵ کانون توسعه به دامداری و کشاورزی اشتغال دارند.
مدیرکل امور عشایر ایلام اضافه کرد: نزدیک به ۷.۵ درصد دام عشایر کشور در استان ایلام و حوزه عشایری است که نقش عمده ای در تامین و عرضه مواد غذایی و پاسخگویی به تقاضاهای گوشت قرمز و مواد لبنی را دارند.
انتهای پیام/