
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی تیتر آخر، یوسف امیدی امروز در گفتوگو با خبرنگار تیتر آخر اظهار داشت: تا قبل از آغاز نامنویسی از نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم شورای اسلامی پیشبینی میشد که در مجموع ۱۲۰ نفر در این دوره در استان ایلام نامنویسی کنند که ۸۰ نفر آن مربوط به حوزه شمال استان و ۴۰ نفر هم در حوزه جنوب استان بود.
رئیس دفتر هیات نظارت بر انتخابات استان ایلام گفت: اما با بررسیهای اخیر احتمال اینکه این عدد به ۱۵۰ نفر برسد دور از ذهن نیست و پیشبینی میشود استقبال نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم در استان ایلام افزایش یابد.
وی ادامه داد: تعداد زیادی از این نامزدها افرادی هستند که پیشتر هیچگونه فعالیت انتخاباتی که آنان را معرفی کند نداشتهاند و بیشتر جوان و گمنام هستند.
این مسئول اضافه کرد: فقط بین ۱۰ تا ۱۵ درصد نامزدهای نامنویسی کننده تا امروز (سیزدهم آذر ماه ۹۸ )در استان ایلام افرادی هستند که یا در گذشته نامنویسی داشته و یا اینکه از حیث سنی و سابقه فعالیتهای سیاسی ، اجتماعی و … مردم از آنان شناخت دارند.
امیدی با اشاره به اینکه تایید صلاحیتها در چهار مرحله انجام میشود، تصریح کرد: مرحله اول در هیات اجرایی و از تاریخ ۱۷ آذر تا ۲۶ آذر، مرحله دوم در هیات نظارت استان ایلام از دوم دی ماه تا ۲۱ دیماه، مرحله سوم هیات نظارت مرکزی از ۲۲ دیماه تا ۱۱ بهمن ماه و مرحله چهارم نیز در شورای نگهبان از ۱۲ بهمن ماه تا ۲۱ بهمن ۹۸ انجام میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی تیتر آخر، رئیس دفتر هیات نظارت بر انتخابات استان ایلام گفت: سستگیری و سختگیری در کار دفتر نظارتی در استان ایلام معنی ندارد، تنها بندهای قانونی وجود دارد که شرایط احراز افراد را محک میزند، ماده ۲۸ شرایط ایجابی و ماده ۳۰ شرایط سلبی را بررسی میکند. بودن شرایط ایجابی باید محرز شود و نبودن شرایط سلبی باید محرز شود.
وی ادامه داد: سستگیری و سختگیری برای تایید و یا رد صلاحیتها نه بر عهده دفاتر نظارتی بوده و نه در اختیار شورای نگهبان است، شورای نگهبان و همه دفاتر نظارتی که بررسی صلاحیتها را انجام میدهند موظف هستند به استناد قانون عمل کنند.
این مسئول اضافه کرد: آن چیزی که شاید تغییر کند این است که گاهی نبود اطلاعات و یا اطلاعات جدید از افراد سبب تغییر در تصمیمات است. به عنوان مثال اگر در یک دورهای شخصی به استناد محکومیتی در دادگاه و به استناد ماده ۳۰ رد شود و این شخص بعد از مدتی به دادگاه مراجعه کند و حکم قبلی را لغو کند قطعا این فرد تایید صلاحیت میشود و رد شدن این فرد در یک دوره و تایید شدن وی در دوره دیگر قانونی بوده و ربطی به سستگیری و سختگیری شورای نگهبان ندارد.
امیدی تصریح کرد: تاکنون نیز هیچیک از افرادی که در دوره قبل رد صلاحیت شده مدرک و حکمی دال بر رفع مشکل خود به این دفتر ارایه نداده است اما شاید این افراد در مدت باقیمانده پیشروی و از ۱۷ آذرماه تا ۲۳ بهمن ماه جمعا به مدت ۸۰ روز که مهلت بررسی صلاحیتها است به این مهم یعنی ارایه مستندات لازم برای احراز صلاحیت خود اقدام کنند و در همه مراحل ذکر شده مدارک جدید از سوی نامزدهای انتخاباتی پذیرفته میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی تیتر آخر، رئیس دفتر هیات نظارت بر انتخابات استان ایلام گفت: خطوط قرمز برای شورای نگهبان در واقع همان قانون است و چیزی به نام خطوط قرمز در قانون نیست و تنها مواد و بندهای قانون است که شرایط سلبی را مشخص میکند و اگر کسی این شرایط را بشکند به تعبیری از خطوط قرمز عبور کرده است.
امیدی تصریح کرد: به عنوان مثال چنانچه کسی اعتقاد به نظام را در عمل و یا در اظهارات نفی کند بر اساس بند ۴ ماده ۲۸ اعتقاد به نظام و ولایت فقیه که اصل است، نامزد انتخاباتی با اظهارات و یا عمل آن را نقض کند یعنی شرایط ایجابی را ندارد و در نتیجه صلاحیت او تایید نمیشود.
وی ادامه داد: مواردی دال بر نقض قانون از سوی شماری از نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی در استان ایلام به دست دفتر هیات نظارت بر انتخابات استان ایلام رسیده که تصمیمگیری در این خصوص با شورای نگهبان است.
انتهای پیام/